מתכון לכרוב ממולא ברוטב עגבניות עשיר בטעמים

במהלך השנים צמחונות נהייתה דרך חיים של המון אנשים שמטרתם לאכול תפריט כללי שלא נוגע בבשר / עוף וכדומה – לשם כך אנחנו נאסוף בשבילכם מתכונים צמחוניים המומלצים ביותר ברשת.

המתכונים שתמצאו כאן הם מתכונים צמחוניים בריאותיים בעלי ערך תזונתי מעולה עם  ויטמין B3, חלבון, שמן, ויטמין B1, ויטמין B2, , פחמימות , ויטמין C, ויטמין A, אנטי אוקסידנט (ליקופן), ברזל, סידן, מגנזיום, סיבים תזונתיים ,אבץ, זרחן, נתרן.

ולמה בעצם אנחנו צריכים אוכל עם ערכים תזונתיים כאלו ?

  1. לתת תזונה מתאימה לגופנו שישמור על מצב בריאותי בריא ככל האפשר.
  2. מניעת מחלות – מחקרים רבים בעולם הוכיחו כי מתכונים בריאים מסייעים למניעת מחלות וגם לרפואה.

    מתכונים צמחוניים : לכרוב ממולא ברוטב עגבניות עשיר בטעמים

מצרכים ל- 2 מנות, 4 ממולאים :

ירקות : 

4 עלים של כרוב.

1  עגבנייה מגורדת.

2 בצלים לבנים בגדול בינוני – גדול.

כמות נכבדת של  צנוברים.

תוספות : 

חצי כוס אורז מלא או לבן (בסמתי)

2 כפות קטשופ

200 מ"ל מים (חצי כוס)

חבילה אחת  של רסק עגבניות לבחירכם

כף אחת שמן זית

תבלינים:

פפריקה מתוקה, צ`ילי אדום, אורגנו, ומעט קינמון.

הוראות הכנה:

שמים את ארבעת עלי הכרוב למשך 10 דקות בסיר מלא ב מים רותחים.

מסננים ומקררים.

מכינים את האורז לפי ההוראות מאחורי האריזה שבחרתם.

לרוטב: קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להשחמה.

מוסיפים מהרסק עגבניות שבחרתם ועגבנייה מגורדת.

מערבבים ומוסיפים את התבלינים וחצי כוס מים.

יוצקים חצי כמות מהרוטב ומערבבים עם האורז המוכן.

שמים כשתי כפות אורז בעדינות בתוך עלי הכרוב, מגלגלים את עלי הכרוב  ומסדרים בסיר עם מים חמים עד לכיסוי של

. מבשלים על אש בינונית.

לאחר רבע שעה על האש הנמוכה מסדרים את הכרוב הממולא בתבנית הגשה חסינת חום ויוצקים את שארית הרוטב.

לאחר מכן מעבירים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך חצי שעה.

לסיום –

מסדרים על צלחת לפי עיצוב שלכם בעדינות ומוכן להגשה.

אנחנו ממליצים לשמור את הממולאים במקרר או במטבח עטוף בניילון נצמד וכדי לקבל את הטעמים הטובים ביותר מומלץ לאכול יום אחרי – זאת אומרת שיום שלם הכרוב היה מושרה בעצמו וקיבל את מרבית הטעמים.

השארת תגובה